Coronavirus en de reisverzekering

Sedert eind december 2019 treft een longziekte de Chinese miljoenenstad Wuhan. De ziekte is veroorzaakt door een nieuw coronavirus 2019-nCoV. Het coronavirus steekt in steeds meer landen de kop op en treft nu heel wat landen in Europa.

Deel op Facebook Twitter LinkedIn

Bijstand personen in het buitenland in het kader van het coronavirus

Als u in het buitenland ziek of gewond wordt, dan betaalt KBC Bijstand de kosten voor uw geneeskundige verzorging, de verblijfkosten in het ziekenhuis en de vervoerskosten die nodig zijn om u te laten verzorgen. Deze kosten worden vergoed tot maximaal het verzekerde bedrag in de polis (na uitputting van de prestaties van het ziekenfonds).

KBC Bijstand zorgt voor de repatriëring naar België indien de medische toestand dit vereist.
Wanneer, hoe, en naar waar de klant wordt overgebracht, wordt uitsluitend beoordeeld in functie van zijn medische toestand en in overleg met de behandelende arts.

Ben je in het buitenland en ben je niet ziek? Dan zullen wij niet tussenkomen in de organisatie van en repatriëring naar België.

Kan ik mijn reis annuleren vanwege het coronavirus?

Nee, het uitbreken van het coronavirus is geen geldige reden om te annuleren. Epidemieën zijn niet gedekt in onze annuleringsverzekeringen en is er dus geen dekking. Wij adviseren om contact op te nemen met het reisbureau, de touroperator of de vervoersmaatschappij waar de reis is geboekt.
Veel luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten naar China zelf al geannuleerd. Dan krijg je de kosten integraal terugbetaald.
Als je zelf een reis hebt georganiseerd moet je contact opnemen met de verschillende dienstverleners (luchtvaartmaatschappij, hotel, …) om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wat de verblijfskosten betreft, gelden de algemene voorwaarden van het hotel. Bij sommige hotels kun je tot heel laat gratis annuleren, andere rekenen de eerste nacht aan in geval van een “no show”. Heb je een grote korting gekregen omdat je heel vroeg geboekt hebt, dan kun je meestal niet annuleren, om welke reden dan ook.

Meer informatie over het COVID-19 coronavirus?

Voor medische vragen en informatie contacteer de federale overheidsdienst Volksgezondheid: 0800 14 689 of www.info-coronavirus.be/nl.